Tipy na jedlo a stolovanie pre nezabudnuteľnú Halloween party

Jeseň so sebou prináša pochmúrnu náladu. Nemusí to však platiť zakaždým, najmä nie na sklonku októbra a novembra. To je totiž čas, kedy na vás všade vyskakujú plagáty o blížiacich sa Halloween oslavách, eventoch a party rôzneho druhu. Rozhodli ste sa, že už nebudete viac sedieť v kúte a usporiadate jednu nezabudnuteľnú halloweensku párty aj vy? Firemnú, súkromnú alebo pokojne aj detskú… V tom prípade čítajte ďalej. Poradíme vám, na čo nezabudnúť a dokonca máme pre vás inšpiráciu na jedlo na halloween party a stolovanie, ktoré dotvorí tú správnu atmosféru. 

Príprava na Halloween party: Na čo nezabudnúť?

 

Najdôležitejší bod celej párty? Predsa príprava! Ak ju zanedbáte, výsledok môže skončiť jednou veľkou katastrofou. Hoci je jedlo na Halloween party veľmi dôležitým bodom celej udalosti, je tu celá rada detailov, ktoré z vás v konečnom výsledku môžu urobiť organizátora tej najlepšej halloweenskej párty široko ďaleko. Ktoré sú to?

Vyberte štýl halloweenskej party


Jasné, že všetci vieme, že Halloween je o strašidlách. Ak však chcete ponúknuť svojim hosťom niečo viac, pokojne môžete tému alebo štýl vašej párty ešte bližšie špecifikovať. Na detskú oslavu to môže byť napríklad zadanie pre tekvicové masky alebo príšery z rozprávok, dospelákom môžete určiť lajtmotív rodiny Adamsovcov alebo strašidelných Zombie. Firemný večierok alebo event pre obchodných partnerov sa zase môže niesť v elegantnejšom a sofistikovanejšom štýle s jemnými halloween prvkami. Môže ísť napríklad o maškarný bál alebo tematickú večeru.

Dostatočne skoro vyriešte pozvánky halloweenskej party


Vzhľadom k tomu, že sa väčšina z nich uskutočňuje cez prelomový víkend medzi októbrom a novembrom, je možné, že o hostí budete bojovať s konkurenčnými eventmi. Preto skúste staviť na staré známe – kto skôr príde, ten skôr melie a rozdajte pozvánky na vašu Halloween party dostatočne skoro. A dajte si záležať na dizajne, lebo aj to je detail, ktorý môže u niektorých ľudí zavážiť. Samozrejme, na pozvánku nezabudnite uviesť dôležité údaje – dátum, čas, miesto a ak si to charakter eventu vyžaduje, aj kontakt pre potvrdenie účasti. 

 

Pre dokonalú atmosféru stavte na originálne dekorácie a hudbu

Sviečky, lampáše a svetelné efekty pre vytvorenie strašidelnej atmosféry sú jednoducho must-have. Ak nemáte dostatočnú zásobu alebo rozpočet pre ich zakúpenie, dnes už si môžete takéto doplnky za adekvátnu sumu aj zapožičať. Opäť raz dobrá rada – urobte to čím skôr, aby vám niekto nevyfúkol tie najlepšie. Okrem svetiel nainštalujte halloweenske dekorácie, ako napríklad pavučiny, kostry, netopiere alebo iné strašidelné výjavy. V prípade detí vyberajte dekorácie opatrne, adekvátne k ich vekovej kategórii. Nepostrádateľný prvok párty je hudba. Môžete dať dokopy celý playlist alebo si vyberte tóny v podobe hrôzostrašných nárekov, tajomného škripotu dverí, mrazivého smiechu a podobne. 

Naplánujte program a aktivity na halloweensku party

Rozhodujúci prvok je v tomto prípade charakter party a vek účastníkov. Kým na firemnom večierku zaujmú kvízy, tímové hry, karaoke, tombola alebo súťaže o naj masku, detská halloweenska oslava je tak trochu iná šálka kávy. Deti sa potešia tematickému maľovaniu na tvár, tvorivým dielničkám, pohybovým súťažiam alebo pokojne aj interaktívnemu predstaveniu. Samozrejme, v súlade s témou.

Jedlo a nápoje špeciálne na Halloween party

Kým na bežnú oslavu alebo event zohráva dôležitú rolu najmä chuť pokrmov, ktoré ste si pre hostí pripravili, v prípade Halloweenu si musíte dať extra záležať na dizajne chuťoviek, ktoré budete servírovať. Rovnako je to s nápojmi. Krvavé drinky, temné kotlíky s pariacou sa hmlou okolo, ktorú ľahko zvládnete napríklad pomocou suchého ľadu, sú presne tie veci, pre ktoré sa na vašu halloweensku party budú všetci tešiť aj o rok.

A čo stolovanie na Halloween?

 

K efektným fingerfood pohárikom plným chuťoviek patrí neodmysliteľne aj spôsob, akým ich svojim hosťom naservírujete. Nielen efekty, ale aj správne stolovanie a doplnky ako servítky, rozetky a podobne vytvárajú správnu bodku na stole s občerstvením. Či už sa rozhodnete pre minutky servírované typom švédskych stolov, alebo kompletné menu s tematickým prestieraním na stôl. To môžete zladiť farebne alebo sa poobzerať po doplnkoch vhodných k téme Halloween.

Nápady na jedlo na Halloween party

 

Aby sme vás nenechali len tak tápať, aké jedlo a chuťovky na halloweensku párty pripraviť, máme pre vás celkom 8 tipov na originálne chuťovky a 1 špeciálny tip na servírovanie halloweenskeho drinku. 

Tipy na jedlo na detskú Halloween party

 

Deti milujú párky. Ak im ich naservírujete tematicky a zábavne, zaručujeme vám, že do pár minút je podnos prázdny. 


Zdroj: https://pin.it/3LUp7k9fe

 

Druhým najobľúbenejším jedlom najmenších je pizza. Ak vám nechýba fantázia, ľahko z nej vyčaríte nápaditú strašidelnú pochúťku, ktorú môžete servirovať priamo z krabice na pizzu alebo vytvoriť jednohubky v podobe minipizze.


Zdroj: https://sk.pinterest.com/pin/easy-mini-halloween-pizzas--305118943513415381/ 

 

A aby sme neostali len pri slaných tipoch, máme tu jedno eso z rukáva v podobe originálnych koláčikov.

 

 

 

Zdroj: https://pin.it/4XNv2yQiJ

 

Tipy na jedlo na dospelácku Halloween party 

 

Dalo by sa povedať, že o niečo náročnejší, než detský hosť na halloweenskej party, je ten dospelý. Mnohí sú doslova fascinovaní detailami, ako je napríklad servírovanie chuťoviek a finger food jedál. Inšpirujte sa týmito dvoma tematickými slanými misami a dezertom s dážďovkami na záver. Mimochodom, vedeli ste, že ich ľahko vyrobíte zo slamiek a želatíny?

Zdroj: https://pin.it/1rxRJLeJR



Zdroj:https://pin.it/5i4fZPcPS


Zdroj:https://pin.it/2FCWfLF8Z

Tipy na jedlo na firemnú Halloween party

Firemná párty na Halloween si vyžaduje ešte o kúsok viac snahy a dôrazu na detaily. Dôvodom je, že kým na tej súkromnej býva obvykle okruh ľudí, ktorých tam chcete mať, v prípade firemného večierka si nenavyberáte. Čo však môžete vybrať do posledného detailu je jedlo a spôsob, ako kolegom naservírujete halloweensky drink. Čo tak originálne, v skúmavkách? 



Zdroj: https://pin.it/YEdMMY5Ow



Zdroj: https://pin.it/6HmDUvVDh



Zdroj: https://pin.it/14mpzH1mx 

 

Už viete, ako na nezabudnuteľnú halloweensku párty, ktorá sa zapíše do histórie? Veríme, že vám naše tipy a rady prídu vhod. Všetky potrebné doplnky na stolovanie a jednorázový riad nájdete v našom e-shope za výhodné ceny.


VYBRAŤ STOLOVANIE NA HALLOWEEN PARTY