Ak podnikáte v gastronómii, nevyhnete sa mimoriadne prísnym požiadavkám na hygienu. Dáva to zmysel – ide predsa o prácu s jedlom, ktoré denne konzumujú desiatky až stovky ľudí. Okrem správneho získavania, skladovania a manipulácie s potravinami netreba zabúdať ani na osobnú hygienu zamestnancov. Na ...
Blog, Strana 2
Ceny rastú doslova vo všetkých oblastiach a neobchádza to ani baliaci priemysel a logistiku. Aj preto podnikatelia hľadajú cesty, ako náklady na balenie čo najviac optimalizovať. Nájdenie vhodného spôsobu, ako baliť efektívnejšie, dokáže spraviť pri väčších množstvách produktov naozaj zásadný rozdie...
Ku každej správnej párty neodmysliteľne patrí dobré jedlo. Vianočné firemné večierky sú už v plnom prúde, čo znamená aj zvýšený dopyt zákazníkov po cateringu na mieru. Prinášame vám tipy na vianočné party jednohubky, ktoré sú veľmi praktickou formou občerstvenia na vianočný catering. Dozviete sa aj ...
Krabica na koláče je jednoznačne skvelý spôsob, ako zabaliť vianočné pečivo originálne a netradične. Okrem nápaditého dizajnu, ktorý si, mimochodom, môžete vytvoriť aj sami, je krabica spolu s obsahom z vašej dielne skvelým tipom na osobný vianočný darček. Vnukli sme vám práve nápad? V tom prípade č...
Poháre na panna cottu a podobné minizákusky dokážu povzniesť občerstvenie na párty k dokonalosti. Máte v pláne ponúknuť vašim hosťom dezerty a fingerfood chuťovky, na ktoré len tak ľahko nezabudnú? V tom prípade by ste si mali dať pozor na tri veci. Vyladená chuť, oku lahodiaci dizajn a nakoniec dok...
Ekologické balenie je čoraz častejšie skloňovanou témou. Je preto prirodzené, že sa možno aj vo vašej firme intenzívne zaoberáte otázkou, ako by sa dalo baliť produkty ekologickejšie. Základom a prvým krokom je zabezpečiť si obalový materiál, s ktorým dokážete držať krok s najnovšími trendmi eko bal...
Jednorázový príbor je pre množstvo gastro prevádzok, stánkov a foodtruckov dôležitý doplnok výbavy. Najmä pre tie, ktoré ponúkajú pochutiny a jedlá. Majitelia a prevádzkari však často stoja pred jednou otázkou. Ktorý jednorázový príbor bude najlepší – plastový alebo drevený? Aby sme v...
Ekologické gastro obaly sú trend, nad ktorým sa zamýšľa množstvo prevádzok v gastronómii. Aj napriek tomu, že aktuálne nie je na Slovensku legislatíva, ktorá by nariaďovala ich používanie, eko obaly a riešenia smerujúce k udržateľnosti sú pálčivou tému na úrovni Európskej únie a globálneho povedomia...
Jeseň so sebou prináša pochmúrnu náladu. Nemusí to však platiť zakaždým, najmä nie na sklonku októbra a novembra. To je totiž čas, kedy na vás všade vyskakujú plagáty o blížiacich sa Halloween oslavách, eventoch a party rôzneho druhu. Rozhodli ste sa, že už nebudete viac sedieť v kúte a usporiadate ...
Kuchynské papierové utierky prinášajú jednu z dvoch najčastejších možností, ako vyriešiť hygienu v prevádzkovej kuchyni. Mnohí kuchári však nedajú dopustiť na klasické bavlnené kuchynské utierky. Otvárate práve novú reštauráciu, vývarovňu, polievkáreň alebo inú gastro prevádzku, kde potrebujete nakú...
Eko obaly na jedlo sú trend, na ktorý naskočili mnohé gastroprevádzky a zariadenia pracujúce s potravinami. Či už ako so surovinou, polotovarom alebo hotovými pokrmami. Avšak vzhľadom k tomu, že mnohé obaly výrobcovia označujú za “eko” aj bez toho, že by spĺňali parametre ekologických princípov, veľ...
Zásobník na papierové utierky je nepochybne dôležitou súčasťou na rôznych prevádzkach a v priestoroch, kde je potrebné dodržiavať zásady hygieny. Ako však vybrať ten správny? A z čoho máte vlastne na výber? Aby ste sa vedeli zorientovať v ponuke zásobníkov na papierové utierky, a zároveň dodržali vš...